graingeweb - bolg

To Archive

Nordover i Norge 2018. 6. Fra Namsos til Brønnøysund

Saturday, 14 July 2018 16:22


Veien fra Namsos til fergestedet Lund tar ca 50 minutter med bil. Det er en god men svingete vei, som med korte broer binder fasland og øyer sammen. Vi kjører først over Hammersøya og Elvalandet. Så tilbake til fastlandet og over Moelva som renner fra Salsvatnet og ut i Folda, en brei liten fjord, som mest fortoner seg som en stor bukt. Snart bærer to broer over det vi kan kalle innløpet til fjordarmen eller bukta Fjerangen. Nå er vi snart i Lund, Fergestedet.

Det var ikke mange biler her denne morgenen, som skulle over til Hoflesja. (Picture: Near the Ferry service at Hofles)

Vel over fjorden bærer det over fastlandet forbi Finnevatnet. Her skulle vi svingt av over på vei nummer 771, som ville ha bakt oss til Brønnøysund på den mest vestlige veien. Men denne veien var steng på grunn av ras, så vi måtte fortsette på vei 770 langs Indre Folda fram til like ved Foldereid, hvor vi svingte nordover på vei nummer 17 langs Kolbotn, den søndre indre arm av Skotnesfjorden. Ved det trange innløpet til Kolbotn svinger veien nordvestover langs fjordarmen Sørfjorden hvor vi fant en plass å stoppe for å ta bilder av fjord og fjell.

Etter å ha passert ei bro over fjorden svingte vi inn på vei 802, som i Nordland er videreføringen av vei 771. Ingen stor omvei. Kanskje den til og med var raskere enn den veien vi skulle ha tatt. Etter kjøring rundt en bukt i Gimsefjorden bar det rett norover til Holm og derfra med ferge til Vennesund. Her var det mer trafikk, så vi måtte vente en time på neste ferge. Fra Vennesund var det ikke langt igjen til Torgfjorden og vending sydover til Brønnøysund og Thon Hotel.

I morgen blir det Torghatten.