graingeweb - bolg

To Archive

Nordover i Norge 2018. 2. Trondheim

Tuesday, 10 July 2018 19:03

Rundtur i Trondheim fra 0900 til 1500. Dvs en lang gatevandring, slik vi er vant med. Vi besøkte Vår Frue Kikre og tok så over Gamle Bybro til Baklandet og “klatret” opp til Kristiansten Festning.

Her passerte vi Trampe sykkelheis og snakket med en utlending som hadde lest at dette var Trondheims store turistatraksjon nummer 2. I går hadde han tatt med sykkel for å prøve heisen, fortalte han, men heisen funksjonerte ikke. Han hadde besøkt Nidarosdomen og lurte nå på hva han ellers skulle gjøre i byen. Vi pekte opp mot Kristiansten Festning og han lyste opp og startet klatringen oppover, vel vitende om at det var flere severdigheter i byen enn en sykkelheis som står.  

Etter besøket på festningen gikk vi til NTNU, forbi Trondheims sporveier og Teknobyen til Tilfredshet Kirkegård. Ved St.Olavs hospital tok vi en rask spisepause med medbrakt te, brød og ost. Litt vest for Trondheims Stadion, hvor det var arbeider i gang med en ny sådan, tok vi broen over til Ilen Kirke. Derfra bar det ned til småbåthavnen ved Skansen og  bortover promenaden forbi Ila fyr til Fosenkaia. Ved Jerbanestasjonen tok vi broen over til Søndre Gate, hvor vi passerte Café le Frère, og deretter vestover til Nordre gate. Her var vi en tur innom Turistinformasjonen for å få opplysninger om Trampe sykkelheis. Det fikk vi ikke, og de viste heller ikke hvem som hadde ansvaret for at heisen ikke virket. Så bar det rett opp til Vår Frue Kirke, en vending til høyre over torvet med Olav Trygvason statuen høyt til værs. Torvet var for øyeblikket fjernet, dvs ikke statuen, men torvet. De holdt på med å brygge en stor parkeringplass her, under torvet. Store deler av sentrum i Trondheim blir forvandlet til miljøby, som vil si at det ikke blir biler i denne delen, til stor både forundring og fortvilelse for hotellene i området, Men kanskje det blir fornuftig plasserte heiser opp til gatenivå fra det nye garasjeanlegget? Vi får håpe det ellers blir det ikke lett å stoppe i Trondheim på vei nord eller sydover i landet.

Om kvelden var vi på Korkonsert i Vår Frues Kirke - og hørte på to jentekor, ett fra Tyskland og ett fra Hong Kong.