graingeweb - bolg

To Archive

Travel Americas 5a - Mexico City

Wednesday, 17 January 2018 05:40

Mexico City: 

Mexico pictures: http://www.graingeweb.com/Photo_Albums/openalbums/AMERICAS/Mexico/Mexico-Forside/index.html  

Den siste dagen på Jamaica slappet vi av og 16. januar reiste vi videre. Mexico var egentlig neste stopp, men vi valgte å reise via Miami og videre til Mexico City den 17 januar.  Reisetiden fra Miami til Mexico City var 4 timer. Ved ankomsten kl. 1410 ble vi hentet av hotellshuttle. Turen til hotellet tok ca. en halv time.

Vi visste at Mexico City var en stor by, men stort mer ante vi ikke. Vi hadde bestilt hotell i et område som heter Historico Central og hotellet het det samme. Vi skulle altså bo i det historiske senter av Mexico City. Og det gjorde vi virkelig. Hotellet er flott der det ligger i Bolivar no. 28. Ikke et gedigent hotell med stor lobby, men et tvers igjennom hyggelig sted. Ved inngangen er det en liten kafé hvor det serveres enkel god mat, gratis, til hotellets gjester. Ellers er det i hver etasje kjølere hvor man kan hente vannflasker, også gratis.

I resepsjonsområdet var det også mulig å bestille lokale utflukter. Det vi spesielt ønsket å besøke var Teotihuancan pyramidene og antroplogisk museum. Men siden vi bodde like ved den store sentrale plassen - Zócalo - gikk vi dit første ettermiddag. Dette var også det sentrale området i den Azteciske byen Tenochtitlan. Men de spanske erobrerne rev de Azteciske templene og kongens slott og bygde sine kirker og administrasjons-bygninger rundt plassen. 


I dag fronter fremdeles - Catedral Metropolitana de México, Sanctum Metropolitano og The National Palace - plassen. Like ved siden av Sanctum Metropolitano ligger ruinene etter et av de viktigste Aztec templene. Her er det også laget en modell av hvordan denne dele av Tenochtitlan - byen som ble bygget på Texcoco sjøen - så ut da spanierne kom. Store deler av byen var og er bygget på øyer og "flåter" i denne sjøen. Dette kan ikke ses, men flåtene som ligger der under bygningene sørger for at husene nå synker opp til 2cm per år. Og det kan ses.