graingeweb - bolg

To Archive

Travel Americas 3a - Florida Keys

Thursday, 11 January 2018 10:51

Pictures: Florida Keys

Miami er ikke vår by på denne tiden av året, så vi bestemte oss for å komme ut av byen i dag. Vi hadde ikke vært på Key West tidligeret, så det ble valget for dagen.

Nå er det bare det, at fra der vi bodde, like ved den internasjonal flyplassen i Miami og ned til Key West er det en biltur på tre og en halv time eller mer, avhengig av trafikken ut av Miami.

Vi kunne selvsagt blitt med en turist busstur utover The Keys, men vi hadde stått opp for sent. Bussturene startet ved 0700 tiden. Heldigvis var det et bilutleiefirma rett ved siden av hotellet, så bilen var klar i løpet av en halv time og vi startet turen sydover 0900 tiden.

Med GPS hjelp på iPhonen var det enkelt å finne veien ut av byen, og når man kom ut på den lange strekningen sydover Florida Keys var det ikke nødvendig med GPS lenger. Det er bare en vei å kjøre.

Faktisk er det en ganske kjedelig vei. Den første delen går gjennom små tettsteder med sjømatrestauranter tilgjengelig på begge sider, men snart er man ute på lange rette strekninger over  smale øyer, hvor det er vann på begge sider av veien. Atlanterhavet til venstre og Mexicogolfen til høyre.

Navnet Key kommer fra det spansk ordet cayo, som betyr en liten øy, og The Keys består av en rekke koraløyer. De fleste er bebodd og knyttet sammen av U.S. Highway 1, den Oversjøiske Highwayen, til sammen ca. 60 hovedøyer og en rekke mindre som danner Florida Keys.

Lange broer går mellom øyene. Vi ble oppmerksom på at de broene vi kjørte på var av en nyere dato. De gamle broene var der fremdeles, eller deler av dem var der. Og disse ble nå pusset opp som gangveier, eller kanskje vi skal kalle dem Fishing Keys? I alle fall var det stangfiske de ble bruk til. På en tirsdag formiddag var det ikke mange fiskere ute, men noen så vi. Og de fikk fisk også.

Key West ligger sånn ca halvveis mellom Miami og Havanna på Cuba. Så The Keys ligger midt i den varme havstrømmen som flyter ut i Atlanterhavet fra Mexicogolfen og som til slutt treffer Norskekysten. Skitt fiske!